Informació


Com provablement vostè ja sap, Baqueira Beret S.A. és una empresa l'activitat de la qual es basa en el turisme de neu i té les seves instal·lacions a la Val d'Aran, Lleida.

 

Els objectius que persegueix aquesta pàgina web, NO són la destrucció sistemàtica dels esports d'hivern ni de les empreses que els promocionen, en aquest cas Baqueira Beret S.A.

 

Aquesta pàgina web pretén única i exclusivament posar en coneixement de tots els seus visitants i de l'opinió pública que, si el turisme no es porta a terme amb sota uns criteris de sostenibilitat i respecte a la població nadiua de la muntanya, l'Esqui pot passar de ser un motor econòmic, a un monstre que anorrea tot el que troba en el seu camí.

 

Poques persones saben realment el que s'amaga darrera d'una gran estació d'esquí. Fins i tot nosaltres mateixos ens horroritzem i escandalitzem en descobrir els greus delictes ambientals i socials que s'estan cometent en els darrers anys sota el nom d'un desenvolupament econòmic que poques vegades arriba a les classes socials baixes, un benefici a curt termini per a uns pocs, i l'agreujament de la decadència per a la resta de la població.

 

Baqueira Beret S.A. és simplement una més entre moltes empreses turístiques (com també un bon nombre de polítics simpatitzants) que han entrat a formar part d'aquest joc brut i depredador del territori extenent-se al llarg de tot el Pirineu.

 

Són moltes les entitats/persones que semblen voler convertir el nostre Pirineu en una nova massa urbana, igual que ja va passar amb la nostra costa mediterrània; un model turístic que beneficia sola i únicament a les grans multinacionals asseguradores, bancàries i constructores, deixant al seu darrere un llegat de ciment, massificació, precarietat laboral, destrucció i contaminació que no beneficien en absolut a les ja de per sí deprimides i perjudicades persones de la muntanya.

 

Creiem que, de pistes, ja n'hi ha suficients, i que el que cal és desenvolupar les altres activitats econòmiques de la muntanya, que fins ara han quedat oblidades en un calaix pels interessos urbanístics i especulatius.

 

Serveixi doncs aquesta web com un acte més de denúncia i com un crit d'esperança que, amb el recolzament del nou canvi polític augura també un canvi d'estratègia, que esperem porti beneficis per a tota la gent del nostre país, per al medi Ambient i, per suposat, que deixi de ser un pastís a repartir entre uns pocs.

 

Gràcies per la vostra visita.