La Generalitat i Naut Aran recorren la sentència contra el telecabina de Baqueira


Tant el departament de Política Territorial com l'ajuntament de Naut Aran han presentat recursos de cassació davant del Tribunal Suprem per defensar l'actuació de la Comissió d'Urbanisme a l'hora d'aprovar el pla especial del remuntador de Baqueira. La conselleria va indicar que pretén "defensar la validesa de la figura del pla especial" a l'hora d'establir infraestructures i argumentarà que resulta difícil incloure un remuntador d'una estació d'esquí en un pla general de mobilitat, com apunta la sentència.

 

Dos anys després de l'aprovació del pla especial, el consistori va acordar una modificació d'aquest document per substituir la proposta de telecadira original pel telecabina que hi ha actualment a Ruda. Aquest text normatiu, encara en vigor, també és objecte d'un recurs de la comunitat de propietaris de l'edifici Port de la Bonaigua. L'alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela (CDA), considera que la sentència del passat mes de setembre "no afectarà el funcionament del telecabina aquest any, perquè anul·la un pla que mai es va arribar a executar", a favor del document aprovat dos anys després. El consistori ja va demanar l'arxivament del procés per aquest motiu, cosa que va rebutjar el TSJC. En la sentència del passat mes de setembre, el tribunal assenyala que "és procedent declarar la nul·litat radical i de ple dret del pla del remuntador de Baqueira.

 

Diari Segre


COMENTARIS d'IPCENA

 

"Que la promotora de Ruda ofereixi tants diners a canvi de retirar els càrrecs, demostra fins a quin punt la corrupció està arrelada a la nostra classe política i empresarial. Això només té un nom: Corrupció i Obstrucció a la Justícia"