Un jutge obliga Baqueira a tornar la meitat de la seva àrea d'ampliació


L'estació ha estat condemnada per no haver pagat l'import dels terrenys pactat amb el seu propietari.

 

Un jutge de Rubí ha deixat a Baqueira Beret sense la meitat de les hectàrees de la zona d'ampliació de les pistes d'esquí cap al Pallars Sobirà. L'estació ha estat condemnada a tornar al seu propietari una finca de 350 hectàrees de les 678 de el pla especial de la nova àrea esquiable aprovat per la Generalitat, per no haver abonat a l'amo dels terrenys l'import pactat inicialment en el contracte de compravenda.

 

Aquesta finca, situada al terme municipal d'Isil, va ser comprada per Baqueira Beret el 1998. L'estació va acordar abonar al propietari, P. CS, 1.069.801 euros per a l'adquisició d'aquest terreny i dues finques més de terme de Sorpe. L'estació va pagar 120.202 euros al tancar l'acord i es va comprometre a abonar la resta de diners l'1 de gener del 1999.

 

Les tres finques entraven dins de la primera zona d'expansió proposta per Baqueira cap al Pallars, però la retallada d'hectàrees fixat posteriorment per la Generalitat després de les protestes dels ecologistes va deixar fora de la nova zona esquiable dels terrenys de Sorpe.

 

Només la finca d'Isil, de 350 hectàrees, ha quedat inclosa en l'àrea permesa per a aquesta ampliació (de 678 hectàrees). Però ara l'estació aranesa acaba de quedar-se sense aquest terreny, a l'obligar-un jutge de Rubí a retornar la finca al seu propietari per no haver complert el pactat en el contracte de compravenda. I és que Baqueira no ha abonat a l'amo de el terreny cap altra quantitat, a part dels primers 120.202 euros.

 

L'estació va demanar l'anul·lació d'aquest contracte a l'estimar que la propietat d'aquestes finques no era clara i per existir risc de reclamacions de tercers. Aquest temor es fonamentava en el fet que les hectàrees que constaven en el registre no coincidien amb les recollides en el cadastre.

 

El propietari d'aquestes finques, representat pel bufet Garrigues, ha mantingut durant tot el procés que aquesta circumstància era coneguda per Baqueira Beret i que l'estació fins i tot havia accedit a instar el corresponent expedient de major cabuda per registrar al seu nom la totalitat de les hectàrees de el cadastre.

 

Davant la falta d'acord es va iniciar l'actual litigi, resolt ara en primera instància i la fallada del pot ser recorregut. A més de tornar les finques al seu amo, l'estació d'esquí perdrà els 120.202 euros que li va abonar al signar el contracte i haurà d'assumir, a més, les costes del procés judicial.

 

El projecte d'ampliació cap a la comarca de Pallars Sobirà preveu la construcció de 10 nous remuntadors per a 17 pistes d'esquí. Ara caldrà veure de quina manera afecta el pla la reducció de més de la meitat de la nova àrea esquiable de les pistes.

 

La Vanguardia