El jutge asseu al banc dels acusats un cap de Baqueira per desobediència


S’enfrontarà a una petició fiscal de presó per incomplir una sentència

 

L’ESTACIÓ D’ESQUÍ VA OCUPAR DE FORMAIL·LEGAL UNA FINCA

 

El jutjat penal número 3 de Lleida jutjarà el pròxim mes de novembre el director general de Baqueira, Aureli Bisbe, per un presumpte delicte de desobediència judicial pel qual la fiscalia sol·licita una pena de vuit mesos de presó. A Bisbe se l’acusa d’incomplir una sentència de l’Audiència de Lleida que l’obligava a tornar al seu estat anterior una finca inclosa al domini esquiable que va ser il·legalment ocupada per l’estació.

 

Bisbe s’asseurà el pròxim mes de novembre al banc dels acusats del jutjat penal número 3 de Lleida per un delicte de desobediència judicial en què ha incorregut, segons la fiscalia, per haver incomplert una sentència de l’Audiència de Lleida del desembre del 2002 en què s’obligava els responsables de Baqueria a separar una finca del domini esquiable, ja que havia estat ocupada per l’estació de forma il·legal.

 

Els fets van arribar en primer lloc al jutjat de Vielha arran d’una demanda civil presentada per la propietària d’un prat limítrof a l’estació, que va acusar Baqueira d’haver ocupat part de la seua finca i habilitar-hi una  pista anomenada Tornada a Casa.

 

El jutjat va donar la raó a la demandant i l’Audiència de Lleida va confirmar la resolució de primera instància. La sentència del tribunal provincial, del desembre del 2002, ordenava a l’estació “respectar l’esmentat límit i la propietat de la demandant, i reintegrar-li la possessió i restituir-la a la seua costa en la seua anterior configuració”.

 

Quatre anys després Baqueria encara no ha complert aquesta ordre judicial, segons estima

provat el ministeri fiscal, que demana per aAureli Bisbe una pena de vuit mesos de presó.

 

Aquesta actuació de la fiscalia és fruit d’una querella presentada al jutjat per la demandant per presumpte incompliment de la sentència de l’any 2002. Bisbe i un altre directiu de Baqueira, Jesús Serra —conseller delegat—, van declarar al jutjat de Vielha per aquesta querella al novembre del 2004. Tots dos van negar les acusacions i van assegurar haver pres mesures per evitar que els esquiadors s’introduïssin als terrenys propietat de la querellant. El fiscal, en canvi, entén que això no és així i en responsabilitza Bisbe. A Serra no, però sí l’acusació particular.