La UE obre un expedient a el projecte d'ampliació de Baqueira cap al Pallars


La Comissió Europea va decidir en la reunió celebrada dimarts passat a Estrasburg (França) obrir formalment a l'Estat espanyol un procediment d'infracció de dret comunitari respecte a el projecte d'ampliació de les pistes d'esquí de Baqueira Beret cap al Pallars Sobirà.

 

Segons va informar ahir el diari Expansión, la Direcció General de Medi Ambient de l'executiu comunitari té por que l'expansió del domini esquiable d'aquest complex cap al Pallars no respecti les normes europees de protecció de l'entorn i que no s'hagin realitzat convenientment les avaluacions d'impacte ambiental exigides per les directives comunitàries.

 

El portaveu de l'organització ecologista Ipcena, Joan Vázquez, va qualificar ahir de "notícia formidable" el fet que la Comissió Europea hagi decidit obrir aquest procediment a l'Estat espanyol.

 

Vázquez va assenyalar que la Comissió Europea es basa en el fet que aquesta nova estació projectada al municipi pallarès d'Alt Àneu, que estaria connectada amb les pistes de Baqueira Beret, "podria interferir en el projecte de reintroducció de l'ós al Pirineu, i concretament a la zona del massís de Beret ". "L'ós és una espècie prioritària per a la UE i està invertint molts diners en aquest programa", ha manifestat Vázquez, recordant que els plantígrads freqüenten sovint la zona on es projecten aquestes noves pistes d'esquí alpí. El portaveu d'Ipcena informa que ara l'Estat espanyol i la Generalitat hauran d'aportar documentació a la UE sobre aquest projecte. Si Brussel·les no es donés per satisfeta podria passar a la segona fase de l'expedient i exigir la presa de mesures correctores. Al final, podria demanar a Espanya davant el Tribunal de Justícia de la UE.

 

Fonts de Baqueira Beret van insistir ahir que el projecte d'ampliació "va ser aprovat complint tota la normativa vigent".