Caminada popular a la vall d'Àrreu per a una llei específica de protecció dels Pirineus


 

La Plataforma per a la Defensa de la Vall d'Àrreu vol aprofitar la commemoració, aquest any, de l'Any Internacional de les Muntanyes, per denunciar i promoure actes contra qualsevol projecte de construcció o ampliació de pistes d'esquí a Catalunya. La primera manifestació es farà el 20 d'octubre a la mateixa vall d'Àrreu, i consistirà en una caminada popular. Els ecologistes no només s'oposen a l'ampliació de les pistes d'esquí de Vaquèira-Beret cap a la vall d'Àrreu, sinó que també rebutgen l'ampliació d'Arinsal i Pal cap a la vall Ferrera o les pistes que es volen construir a la vall de Filià.

 

Per això aprofitaran la II Caminada Popular, que es farà el dia 20 d'octubre a Àrreu, per impulsar l'elaboració d'una llei específica de protecció dels Pirineus. Els ecologistes no s'oposen al turisme com a mitjà per fixar la població al territori, però demanen que sigui respectuós amb l'entorn.

 

La segona Caminada Popular a la Vall d'Àrreu té el lema "Contra l'especulació al Pirineu". Es farà el dia 20 d'octubre i s'hi espera la participació de més de 500 persones d'arreu de Catalunya.